Cep telefonu kullanırken nelere dikkat etmeliyiz 4 örnek?
Cep telefonunuzu daha ergonomik şekilde nasıl kullanırsınız: Cep telefonunuzu kullanırken başınızı eğmek yerine, ekranı okurken telefonunuzu kaldırın ve çene hizasında veya biraz aşağıda konumlandırın. … Mesaj veya e-posta yazarken baş parmağınız yerine diğer parmaklarınızı kullanmayı deneyin…•18 Eylül 2020
Telefonu doğru kullanmak için neler yapmalıyız?
Cep telefonunuzu daha uzun süre kullanmak için ne yapmalısınız? … Dikkatli kullanmalısınız. … Cihazınızı temiz tutun. … Orijinal olmayan pil kullanmayın. … Pil ömrünü uzatmak için güç tasarrufu modunu kullanın. … İhtiyacınız olmayan uygulamaları ve içerikleri silin.
Cep telefonu kullanırken ne yapmalıyım?
Cep telefonunun yaydığı dalgaların etkisi mesafe arttıkça azalır. Bu nedenle gerekmedikçe kalp, böbrek ve beyin gibi organlar çıkarılmalıdır. Bu nedenle konuşma kulaklıkla yapılmalı ve mümkün olduğunca baştan uzak tutulmalıdır. Kulaklık kullanılamıyorsa mikrofon açılmalıdır.
Telefona bakarken nelere dikkat etmeliyiz?
– Cep telefonu görüşmelerimiz günde yarım saatten fazla sürmemeli ve mümkün olduğunca kablolu telefonları tercih etmeliyiz. – Kulaklık kullanamıyorsanız, cep telefonunu sürekli aynı kulakta tutmayın. Görüşme sırasında her zaman bir kulaktan diğerine geçin.
Çocuklar cep telefonu kullanırken nelere dikkat etmeli?
2- Cep telefonu kullanımı için daha ileri bir yaş belirlenmesi ve özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocukların cep telefonu kullanmasının yasaklanması önerilir. Çocuklar cep telefonu kullanıyorsa, cep telefonu faturaları kontrol edilmeli ve gerekirse uyarılmalıdır. 3- Hamile kadınların cep telefonu kullanmamaları önerilir.
Cep telefonu kullanırken zarar görmemek için dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir?
Nettel Gündem Cep telefonu satın alırken SAR değeri düşük telefonlar tercih edilmelidir. … Telefon görüşmeleri kulaklık kullanılarak yapılmalıdır. … Hamile kadınların cep telefonu kullanmaları önerilmemektedir. … Hala büyüme ve gelişme aşamasında olan çocukların cep telefonu kullanmalarına izin verilmemeli ve akıllı telefon kullanım yaşı geciktirilmelidir.Daha fazla makale…•28 Nisan 2020
Telefon kullanırken nelere dikkat etmeliyiz görgü kuralları?
TELEFON ADABI. “ADAB” 1- Telefon üç kereden fazla çalmamalıdır. 2- Telefon görüşmelerinin saatine dikkat edilmelidir. Çok önemli bir durum olmadığı sürece çok geç veya çok erken aramak uygun değildir. 3- Görüşmeler mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır.
Çocuklarda telefon kullanımını azaltmak için neler yapılabilir?
Ebeveynler çocuklarında bu bağımlılığı nasıl önleyebilir? Öncelik sırasına göre hareket ettiklerinden emin olun. … Çocuğunuzla teknolojik cihazlardan uzakta zaman geçirin. … Teknolojiden uzak bir gün planlayın. … Evin bazı alanlarında kullanımı sınırlayın. … Ebeveyn olarak, kendi teknoloji kullanımınızı da sınırlayın.
Cep telefonu kullanımının sağlığımıza etkileri nelerdir?
Akıllı telefon kullanımının fiziksel etkileri Uzun süre telefon kullanmak kuru gözlere ve çeşitli göz hastalıklarına yol açabilir. Uzun süre cep telefonu kullanmak omurganın sağlığına zarar verebilir. Özellikle kötü duruşa yol açabilir.
Cep telefonu dikkatsiz kullanıldığında oluşabilecek tehlikeler nelerdir?
Cep telefonunda düzensiz oyun oynamak uyku bozukluklarına da yol açar. Cep telefonlarını çok sık kullanan kişiler görüş alanının daralması, kalp hastalığı, hafıza sorunları, kalıcı işitme hasarı, beyin tümörü ve şiddetli stres yaşayabilir.
Telefonla konuşurken nelere dikkat etmeliyiz?
Telefon görüşmelerimizin üretken olması için dikkat etmemiz gereken bazı önemli noktalar vardır. Ses tonunuza dikkat edin. …Empatik olun. …3. Ne hakkında konuşacağınızı bilin. …Diğer kişiye güven verin. …Konuşmanızda olumlu olun. …Sürekli konuşarak diğer kişiyi dinlemeyin. …Alaycı ve anlamsız olun.Daha fazla makale…•19 Ağustos 2020
Telefonu nasıl güvenli kullanabiliriz?
Akıllı telefonların güvenli kullanımı için güvenlik ipuçlarıTelefonunuzu kilitli tutun. … Hassas bilgilerinizi şifreleyin. … Telefonunuzdaki uygulamaların davranışlarını izleyin. … Telefonunuzu ve verilerinizi koruyun. … Jailbreak/rooting risklerine karşı dikkatli olun. …Bluetooth’u mümkün olduğunca kapalı tutun.Daha fazla makale…
Cep telefonu kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Mümkünse ses çıkışı mikrofonun uzaktan kumanda işlevi kullanılarak yapılmalıdır. Bu, tinnitus, sıcak kulaklar ve geçici işitme kaybı gibi sorunları önleyecektir. Telefon vücuda temas etmemeli ve kalp seviyesinde taşınmamalıdır, çünkü bu kalp hastalığına yol açabilir.
Telefon bağımlılığından nasıl kurtulur?
Telefon bağımlılığından nasıl kurtulurum? 1-) Sabah uyandığınızda ilk 5 dakika telefonunuza bakmayın. … 2-) Sosyal medya uygulamalarını mümkün olduğunca az kullanın. … 3-) Telefon veya internet kullanımınızı sınırlayın. … 4-) Parlak ve çekici bir ekran yerine gri tonlu bir ekran kullanın. … 5-) Telefonu kolayca ulaşamayacağınız bir yere koyun. Daha fazla makale…•27 Temmuz 2022
Günde kaç saat telefon kullanılmalı?
“Günlük; “3-6 yaş arası çocukların günde 30 dakika, ilkokul öğrencilerinin 45 dakika, ortaokul öğrencilerinin günde 1 saat, lise öğrencilerinin ise günde 2 saat ekran ve teknik aletlerle vakit geçirmesi en iyisidir.” “Kitap ve spor vazgeçilmezdir…”
Telefon kullanırken nelere dikkat etmeliyiz görgü kuralları?
TELEFON ADABI. “ADAB” 1- Telefon üç kereden fazla çalmamalıdır. 2- Telefon görüşmelerinin saatine dikkat edilmelidir. Çok önemli bir durum olmadığı sürece çok geç veya çok erken aramak uygun değildir. 3- Görüşmeler mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır.
Cep telefonu ile iletişim kurarken nelere dikkat etmeliyiz?
Telefonda etkili bir şekilde nasıl iletişim kurulur? Ses tonunuza dikkat edin. …Empatik olun. …3. Ne hakkında konuşacağınızı bilin. …Diğer kişiye güven verin. …Konuşmanızda olumlu olun. …Sürekli konuşarak diğer kişiyi dinlemeyin. …Alaycı ve anlamsız olun. …3. Suçlayana yaklaşın.Daha fazla makale…•19 Ağustos 2020
Cep telefonu dikkatsiz kullanıldığında oluşabilecek tehlikeler nelerdir?
Cep telefonunda düzensiz oyun oynamak uyku bozukluklarına da yol açar. Cep telefonlarını çok sık kullanan kişiler görüş alanının daralması, kalp hastalığı, hafıza sorunları, kalıcı işitme hasarı, beyin tümörü ve şiddetli stres yaşayabilir.
İletişim kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Etkili iletişim becerileri: Kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyabilme, göz teması, hitap, ses yüksekliği vb. konularda karar verebilme.